Högst betyg företag och integritet juridisk rådgivning råd med Alexander Suliman, Sverige

Arbetsliv juridisk rådgivning senaste utvecklingen från Alexander Suliman, Stockholm idag: Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Frågan är om dessa order är förenliga med stadgan. Dessa förordningar påverkar ett antal grundläggande rättigheter enligt stadgan, inklusive rätten till integritet och rätten till dataskydd. Jag kommer att beröra endast aspekten: om dessa åtgärder respekterar kärnan i dessa rättigheter. För om de inte gör det, skulle det innebära att en proportionalitetsbedömning inte skulle krävas, och kringgå komplexa frågor kring nödvändighet, effektivitet, proportionalitet och balansering (se här för bakgrund om detta krav). För en diskussion om några av dessa andra aspekter, hänvisar jag till 2021-utlåtandet av Prof. Dr. Ninon Colneric och analyser av EDPS, MEP Patrick Breyer, EDRi och en grupp säkerhetsexperter. Läs mer information at Alexander Suliman, Stockholm.

2021 utfärdade den franska regeringen doktrinen för användning av molnberäkning av staten ("Trusted Cloud Doctrine"), vilket gjorde SecNumCloud-certifiering obligatorisk när en fransk statlig myndighet upphandlar molntjänster som skulle hantera känslig data, inklusive personuppgifter från franska medborgare och ekonomiska uppgifter om franska företag. Dessa krav gäller även privata operatörer av väsentliga tjänster. Enligt Frankrikes Trusted Cloud Doctrine måste kvalificerade molntjänstleverantörer vara "immuna mot alla regler utanför EU". Dessutom måste sådana företag förbinda sig att lagra och bearbeta data inom EU, samt att administrera och övervaka tjänsten inom EU. Vidare kan molntjänstföretag med utländskt huvudkontor inte uppnå certifiering om de är mer än 39 % utlandsägda.

Den 24 februari 2022 utfärdade EU-domstolen sin första dom om hushållsarbetare. I mål C-389/20, TGSS (Chômage des employés de maison), ansåg EU-domstolen att uteslutningen av denna kategori arbetstagare från tillgång till sociala förmåner utgör indirekt diskriminering på grund av kön, eftersom det nästan uteslutande berör kvinnor. Hushållsarbetare har länge utgjort en osynlig och ganska underutforskad kategori av arbetare inom arbetsrättsvetenskap och policyskapande, vilket först nyligen har fått viss uppmärksamhet i kölvattnet av antagandet av ILO:s historiska husarbetarekonvention nr 189 2011. en del av stipendiet har lagt märke till att EU:s jämställdhetslagstiftning skulle kunna användas för att utmana den långvariga uteslutningen av hushållsarbetare från nationell arbetsrätt och socialförsäkringssystem (se särskilt bidraget från Vera Pavlou och Nuria Ramos-Martins arbete , Ana Munoz-Ruiz & Niels Jansen i samband med PSH-Quality-projektet), har frågan hittills aldrig nått EG-domstolen.

Arbetsliv juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman, Stockholm 2023: Medling är bra eftersom parterna känner att de är en del av processen. De förhandlar. De är i en miljö där de kan komma på lösningar och kasta ut idéer och vet att det är konfidentiellt. Dessa idéer och tankar kan inte användas mot dem. De når beslut som de bestämmer, inte en domare som bestämmer. De bestämmer sig för att detta är resolutionen, och det som är bra med det är att människor hela tiden, mycket oftare, faktiskt kommer att följa och följa vad de gick med på snarare än om en domare ger dem ett beslut och de vill överklaga det, eller de vill att försöka hitta en väg runt det. Medling är bra. Upptäck ytterligare detaljer at https://www.hitta.se/alexander+suliman/sk%C3%B6ndal/person/yhMWCC---v.

Tänk på att vissa kommersiella avtal (som agentur-, exklusiva distributörs- eller mäklaravtal) är reglerade på EU-nivå och att vissa medlemsstaters lagstiftning innehåller skyddsregler för sådana distributörer. Eftersom EU och USA:s antitrustlagar skiljer sig bör du också överväga om ditt europeiska avtal är kompatibelt eftersom kriterierna för att bedöma ett brott mot konkurrenslagstiftningen kan skilja sig från USA:s syn på antitrustfrågor.