Medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani i dag

Medicinska rekommendationer med Farshid Sistani Läkare i dag? De flesta människor återhämtar sig från alkoholabstinens inom en vecka, men personer med allvarligt beroende kan uppleva abstinens i flera veckor. Alkohol orsakar allvarliga förändringar i hjärnan, och långvariga symtom som sömnproblem, humörförändringar och trötthet kan ta månader att övervinna, enligt U.S. National Library of Medicine. Vissa människor undviker medicinskt övervakad rehab eftersom de föredrar naturliga botemedel för alkoholabstinens. Långsamt nedtrappning av alkohol är det säkraste sättet att naturligt övervinna alkoholabstinens, och många huskurer kan hjälpa dig att hantera milda abstinensbesvär. Men medicinsk behandling är nödvändig för att behandla stora abstinenssymptom. Se ännu mer detaljer at Farshid Sistani.

Vad orsakar ITP? ITP är en autoimmun sjukdom. I vissa fall beror detta på att en självreagerande antikropp binder till ytan av blodplättarna, vilket gör att både celler i mjälten och på andra ställen tar bort dem. Däremot har andra immunavvikelser hittats hos vissa patienter med ITP som påverkar lymfocyter (en typ av vita blodkroppar) eller megakaryocyter (prekursorceller till blodplättar). Dessa skillnader kan hjälpa till att förklara varför patienterna varierar i deras svar på behandlingen. Varför vissa människor utvecklar denna "autoimmuna" process och andra inte gör det är inte helt förstått. Hos vissa individer kan en virusinfektion fungera som en miljöutlösare för processen och dina läkare kan testa för triggers som infektion när du först bedöms.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

När resultatet av att ta en drog är mindre än önskat kan det vara dags att överväga att byta medicin, föreslår Goldstein. Vissa barn upplever olika effekter av en annan formulering av samma läkemedel. "Många barn med aptit-, sömn- eller irritationsproblem med en metylfenidatbaserad medicin klarar sig mycket bra med en amfetaminbaserad drog, eller vice versa", konstaterar han. Vem ordinerar och övervakar ADHD-medicin? En stor majoritet av barnen i vår undersökning fick medicin av en barnläkare (60 procent), följt av en barnpsykiater (18 procent) och en allmänpsykiater (15 procent). Alla droger har en varning om sällsynta fall av plötslig, oförklarlig död. Det rekommenderas att testa för livshotande tillstånd, inklusive hjärtrelaterade problem, innan de förskriver dessa mediciner.

Behandlingen: Dr. Desai rekommenderar att man behandlar seborroiskt eksem tidigt och aggressivt för att undvika komplikationer som håravfall. Ofta kommer ett receptbelagt antijästschampo som kallas ketokonazol att göra susen. Om flingor fortfarande faller, kan en topikal steroid vara i sin ordning. Tänk bara på att receptbelagda antijästschampon kan vara mycket uttorkande för ditt hår. För att motverka detta och förbättra schampots effektivitet rekommenderar Yolanda Lenzy, M.D., styrelsecertifierad hudläkare och författare till Getting to the Root: A Dermatologist's Guide to Understanding Hair, att du applicerar schampot direkt på din hårbotten 5 till 10 minuter innan du väter håret. hår och sedan löddra bara hårbotten innan du sköljer av det. "Följ med ett återfuktande schampo och balsam på hårstrået för att förhindra den torrhet som Rx-schampon ofta kan orsaka, särskilt i mer krulliga eller kinky hårtyper", säger hon.