Medicinska rekommendationer med Farshid Sistani läkare just nu

Hälsoråd förbi Farshid Sistani Läkare i dag? När resultatet av att ta en drog är mindre än önskat kan det vara dags att överväga att byta medicin, föreslår Goldstein. Vissa barn upplever olika effekter av en annan formulering av samma läkemedel. "Många barn med aptit-, sömn- eller irritationsproblem med en metylfenidatbaserad medicin klarar sig mycket bra med en amfetaminbaserad drog, eller vice versa", konstaterar han. Vem ordinerar och övervakar ADHD-medicin? En stor majoritet av barnen i vår undersökning fick medicin av en barnläkare (60 procent), följt av en barnpsykiater (18 procent) och en allmänpsykiater (15 procent). Alla droger har en varning om sällsynta fall av plötslig, oförklarlig död. Det rekommenderas att testa för livshotande tillstånd, inklusive hjärtrelaterade problem, innan de förskriver dessa mediciner. Hitta ännu mer info på Farshid Sistani läkare.

Du kanske kan detoxa hemma och ändå gå på öppenvårdsterapi eller möten i stödgrupp. Men se upp för att allvarliga alkoholabstinenser kan döda dig. Alkohol slappnar av hjärnan. Hjärnan kompenserar för alkoholens depressiva effekter genom att öka dess aktivitet. När människor som är beroende av alkohol dricker känner de sig normala. När de plötsligt slutar dricka fortsätter hjärnan sin hyperaktivitet, men alkoholen dämpar inte längre effekterna. Detta kan orsaka anfall och delirium tremens, en allvarlig form av abstinens som kännetecknas av skakningar och hallucinationer. Båda komplikationerna kan vara livshotande. Om du trappar ner alkoholen långsamt eller under medicinsk övervakning har hjärnan tid att anpassa sig utan att orsaka allvarliga biverkningar.

Vad är blodplättar? Blodplättar är en av de tre typerna av blodkroppar, tillsammans med röda och vita blodkroppar. Blodplättar är små och klibbiga och deras uppgift är att förhindra blåmärken och stoppa blödningar efter en skada. Blodplättar, som röda och vita blodkroppar, bildas i benmärgen. En grov uppfattning om hur många blodplättar som cirkulerar i blodomloppet (trombocytantal) kan göras från ett blodprov. Det normala antalet trombocyter är mellan 150 och 400 x 109/L. I många fall av ITP är trombocytantalet mindre än 30 x 109/l vid presentationen. Ett lågt antal trombocyter kallas "trombocytopeni".

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

En ansiktsmask kan användas för att göra ett modestatement. Standardskyddsmaskerna är naturligtvis en standard vit eller blå. Men om du inte befinner dig i en situation där du tillhandahåller hälso- och sjukvårdstjänster, utan bara behöver täcka upp när du är ute i offentligheten, finns det inget slut på möjligheterna för exotiska tryck, ljusa färger och olika glamorösa tillägg (tänk paljetter). Om du har behärskat konsten att bygga ditt eget behöver du inte oroa dig för att använda ett praktiskt material, eftersom du kan göra nya istället för att behöva tvätta dem så ofta. Din skapelse kan till och med bli källan till "maskavund" hos människor som förundras över din uppfinningsrikedom.